Bestå besøget fra fødevarestyrelsen med en fødevarekonsulent

Besøg fra fødevarestyrelsen kan ofte få det til at løbe koldt ned af ryggen hos de fleste fødevarevirksomheder og restaurationsejere. Dette skyldes, at mange ser fødevarestyrelsen som værende den onde censor, der med lup og uv lys, forsøger at overdynge din virksomhed med sure smileys ved blot den mindste  nullermand. Men faktisk er fødevarekontroller ikke noget man skal frygte, så længe man har bare har styr på sine rutiner og vaner. Hvilke rutiner og vaner tænker du så måske? Fødevarekontroller kan virke som en jungle at navigere rundt i, og det kan derfor være svært at skulle overskue alle de kontroller og krav man som ejer skal leve op til, for at blive belønnet med den grønne elite smiley. 

Det er netop her en fødevarekonsulent træder ind i billedet. En fødevarekonsulent er en sparringspartner som har styr på de hundredvis af krav som der stilles til dit erhverv. En fødevarekonsulent ved netop hvad det vil sige at have styr på blandt andet fødevaresikkerhed, egenkontrol og hygiejne lovgivning. De er med andre ord din nye bedste ven når det kommer til fødevarekontroller. At arbejde som fødevarekonsulent kan sidestilles lidt som at arbejde som en detektiv, hvor man skal sætte sig ind i virksomhedens produktioner, produkter og processer inden for blandt andet fødevare kontakt materiale samt arbejdsmiljøet omkring. Kort sagt er de altså specialisterne på området, og din sikkerhed for at du består fødevarekontrollen. Samtidig har en fødevarekonsulent kendskab til mange områder i branchen, hvorfor der findes et stort potentiale i at vækste, ikke bare på hygiejne fronten, men på blandt andet sortiment, indkøb, pladsudnyttelse og proces- og forretningsudvikling. En fødevarekonsulent kan altså bruges til mange ting udover at bestå fødevarekontrollen med en glad smiley og bør derfor ses som en investering i din virksomheds fremtid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *