Det skal du kigge efter når du leder efter bredbånd

Der er rigtig mange udbydere, der sælger bredbånd og telefonabonnementer. Det kan være rigtig svært at vide hvad det lige er man skal lede efter ved et bredbånd, især hvis man ikke har særlig godt forstand på det. Derfor kommer der her en hurtig guide som giver et lille indblik i hvad det er man skal kigge efter når man er ude og kigge efter trådløst internet. Der er tre ting som man primært skal spørge ind til, når man skal have noget nyt internet, og de tre ting er upload, download og ping.

Hvad er upload?

Upload forklarer lidt om, hvor lang tid det vil tage at uploade noget på internettet. Det vil eksempelvis sige hvor længe det vil tage at sende en email, gemme noget på dropbox eller lægge billeder ind på facebook eller andre sociale medier. Upload beskriver rigtig meget, men hvis man bare husker på, at det er en enhed der beskriver hvor meget tid det vil tage at sende/overføre ting fra sin egen computer og til et online medie.

Hvad er download?

Download beskriver hvor meget tid det vil tage at downloade, altså at hente noget fra internettet og ned på sin egen computer. Mange tror fejlagtigt at de ikke har brug for meget i download, fordi de aldrig downloader noget. Dette er dog ikke rigtigt, og nogle vil måske endda sige at den vigtigste enhed i forhold til internettet er downloadet. Hvis man skal åbne et billede eller en fil fra google, eller hvis man skal se en film på netflix, eller hvis man bare skal åbne forskellige links, så bruger man download. Selvom man ikke direkte downloader det ned på computeren, så downloader man stadig nogle koder ned på computeren som gør at man kan åbne et billede eller en fil. Hvis man streamer, downloader man små bidder af filmen ned på computerens hukommelse, når man har set klippet man har downloadet, bliver det slettet igen fra computeren, og derfor bruges download også selvom man bare streamer en film.

Hvad er ping?

Ping beskriver den tid det tager fra man klikker på noget, til det åbnes. Hvis der er en meget langsom ping, vil der gå lang tid fra man klikker på et link, og til det åbnes. Selvom man ikke har meget forstand på internet, så kan de fleste relatere til hvor irriterende det er hvis internettet er super langsomt, og reagerer langsomt på de ordrer som man giver til computeren.

Der er mange der tror at de kan nøjes med den allerbilligste forbindelse, uden særlig meget i upload og download. Men Selvom man ikke bruger internettet særlig meget, så er det super irriterende hvis det ikke kører flydende og problemfrit når man så skal bruge det. Derfor er det en god ide at forhøre sig hos en professionel eller se oversigt over internetudbydere inden man bestiller det mindste og billigste bredbånd. Det kan til tider kræve lidt tålmodighed med en dårlig forbindelse der hakker og driller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *