E-cigaret hjælper flere rygere med rygestoppet

At stoppe med at ryge er notorisk kendt for at være en prøvelse af de helt store proportioner. Så snart man stopper med de vanedannende cigaretter, behøver behovet for nikotinen nemlig at gøre slemme ting ved kroppen. Abstinenserne kan vise sig som rystelser, svedeture, synsforstyrrelser, humørsvingninger og kvalme. Kan man stå en hårde periode ud, så kan der måske være en mulighed for at stoppe med at ryge helt. Men selv hvis man klarer det, så er den statistiske sandsynlighed for et tilbagefald stadig forholdsvis stor.

En ny tendens inden for rygestop- og rygekulturen er nemlig e-cigaretten. E-cigaretten bliver for mange brugt som en middelvej imellem cigaretten og det faktiske rygestop. Dette skyldes, at en e-cigaret indeholder mange af cigarettens gode funktioner, men meget få af dens dårlige. I stedet for det skadelige cigaretrøg, som ødelægger lungerne og øger risikoen for kræft, er e-cigaretter nemlig drevet på dampen fra vand. Denne damp er langt renere og samtidig langt mindre vanedannende. Dette er dog kun nogle af de mange fordele, som brugere af denne type af cigaretter kan berette om.

E-cigaretter er langt mere socialt acceptable end normale cigaretter

En af de helt store fordele ved e-cigaretten er nemlig også, at de er meget lettere at have med i et selskab. Efterhånden er rygning så ildeset, at de fleste rygere er forvist til de koldeste, mørkeste afkroge, når de skal ryge deres cigaretter. Men sådan er det ikke med en e-cigaret. Disse er nemlig uden nogen form for dårlig lugt, og man udsætter heller ikke andre for passiv rygning. Imens normale cigaretter lugter kraftigt af røg, dufter e-cigaretter nemlig af de dejlige ting, som man kan vælge inden for e-væsker. Dette kan for eksempel være jordbær, pebermynte eller kanel.

E-cigaretter er også mere elegante, fordi de ikke kræver at man bærer rundt på en bulet og grim pappakke. En e-cigaret er en hel lille maskinel anordning, som kræver forskellige små dele som skal sættes sammen og passes. Den er altså både sjov at se på og fifle med, og så er den også en ting, som kan starte samtaler og endda vinde beundring.

En e-cigaret kan gøre et rygestop nemmere

For mange rygere er en e-cigaret en gylden mulighed for at smide cigaretterne. Med en elektrisk cigaret kan man nemlig få mange af de samme ting, som cigaretten giver en. Der er for eksempel den simple, men essentielle følelse af at sidde med en cigaretlignende genstand i hånden. Så er der også følelsen og smagen af røgen, som selvom den ikke helt er den samme, alligevel leverer en form for pseudofølelse af at ryge. Og ikke mindst er der det sociale aspekt, som mange rygere siger, faktisk er noget af det vigtigste for dem. Når man står som en gruppe af rygere, ekskluderet fra resten af selskabet, opstår der nemlig et unikt fællesskab. Og alt dette kan man stadig få med en e-cigaret. Klik her for at læse mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *